Skip to content

ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2023

за деца и млади од 7 до 12 години

РОБОТИКА • S.T.E.A.M • ПРОГРАМИРАЊЕ

во 4 термини, секој работен ден од 8:30 до 16:30

Нашите ученици ги вклучуваме во глобално признаените S.T.E.M програми на Young Engineers и ги запознаваме со методологијата на FIRST LEGO League, затоа што ние сме:

 • Единствена лиценца за S.T.E.M на Young Engineers,
 • Единствен сертифициран партнер на LEGO® Education и
 • Единствен регионален партнер на FIRST LEGO League натпревари за едукативна роботика, на територијата на нашата држава.

Нашиот тим е квалификуван и составен од дипломирани и магистрирани педагози, инженери, програмери и IT лица кои дополнително се сертифицирани од Young Engineers и Lego Education на глобално ниво, за правилно спроведување на методологијата и материјата која ја изучуваат Вашите деца, единствено кај нас а за територијата на нашата држава.

ЕКСКЛУЗИВНА МОЖНОСТ ЗА УЧЕСНИЦИТЕ НА ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2023

 • Изучување на роботика и програмски јазици, како и стекнување со богато знаење од техничките области.
 • Употреба на целосно опремена компјутерска лабораторија, работа со LEGO® специјализирани сетови и најразлични роботи.
 • Поттикнување на интерес и продлабочување на знаењето од областа на науката и инженерството, како и креирање на силна способност за математика и логично расудување.
 • Поттик и охрабрување да размислуваат пошироко, да идентификуваат и креативно да решаваат проблеми од реалниот свет а со фокус кон социјални, емоционални и комуникациски аспекти, да ги развиваат вештините за соработка, лидерство, истражување, критичкото размислување, експериментирање и активно да учествуваат во развој на иновативни откритија;
 • Уникатно и незаборавно искуство преку активности во училница и надвор од училница со вклучени сите потребни материјали, пијалоци, ужинки и 2 оброка секој ден;
 • Сертификат за учество и дел од глобална светска заедница.

ИЗБЕРИ ТЕРМИН И ПРИКЛУЧИ СЕ И ТИ!

Прв термин:

19 јуни – 23 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Втор термин:

26 јуни – 30 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Трет термин:

3 јули – 7 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Четврт термин:

10 јули – 14 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

ДОЗНАЈ ЈА ПРИЧИНАТА ЗОШТО НАШИТЕ УЧЕНИЦИ СТАНУВААТ СТУДЕНТИ ОД СВЕТСКА КЛАСА!

 • Застапени сме во повеќе од 50 земји во светот
 • Наставната програма е во согласност со New York State Education Department 
 • Добитници сме на признание од EU за совршени едукативни програми и придонес во развој на иновативно општество
 • Добитници на награда од Британско министерство за образование
 
 • Добитници на прва награда од Youth Business International
 • Добитници на Гинисов рекорд
 • Поддржани од iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“
 • Статистички докажани од Center for Cooperation and Advancement (CCA), MASHAV Training Center

Локација

Локација: ул. Стив Наумов бр.102 Б, Скопје (веднаш спроти Корчагин)

Телефон за контакт

077 399 999