Skip to content

Истражете го иновативниот свет на STEM, ПРОГРАМИРАЊЕТО и РОБОТИКАТА!​

Изберете го најдоброто за Вашето дете и дозволете му да се стекне со знаење кое ќе му овозможи да учествува во креирање на иднината, да биде дел од процесот на придвижување на човештвото напред и да се стекне со најкомпетентните вештини на 21 век.

Интернационална лиценца со фокус кон интердисциплинарно изучување
на наука, технологија, инженерство и математика (STEM) со LEGO® на
Young Engineers e² од Израел, застапена во над 50 земји од светот а на
територијата на Република С. Македонија достапна единствено преку Young
Engineers Skopje Macedonia.

⦿ Добитници на признание од EU за совршени едукативни програми и придонес во развој на иновативно општество.
⦿ Добитници на награда од Британско министерство за образование.
⦿ Добитници на прва награда од Youth Business International.
⦿ Добитници на Гинисов рекорд.
⦿ Поддржани од iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“.
⦿ Статистички докажани од Center for Cooperation and Advancement (CCA), MASHAV Trainig Center.

Регионален партнер за натпреварите FIRST LEGO league и FIRST LEGO League junior и сертифициран партнер за спроведување на програмите на за територијата на Република Македонија, кој ги има завршено сите обуки и тренинзи кон наставниот кадар и поседува официјален сертификат за спроведување на програмите и работа со деца и млади преку методологијата на

certification

LEGO EDUCATION CERTIFIED

Lego-Education

CERTIFIED ACADEMY PARTNER

Наградувани, светски програми

Докажани ментори и асистенти

Деца и млади спремни за иднината

Години
Учесници
Програми

ПРОГРАМИ

BRICQ MOTION ROBOT BUILDERSA

WE DO 2.0 PROGRAMMING ROBOT BUILDERS

SPIKE PRIME PROGRAMMING ROBOT BUILDERS

PROGRAMMING BUILDERS

LEGO® BUILD UP за деца со попреченост во развој ЛОГО

ПРОГРАМИРАЊЕ ВО C++

GRAPHIC BUILDERS цртање и графичка обработка на материјали

GRAPHIC BUILDERS oбработка на фотографии

ANIMATION BUILDERS обработка на видео материјали

ROBОTICS.
Кои сме ние?

Професионалци, ентузиајсти кои сме ние?

Галерија од Активностии

Бевме кај претседателот, а потоа заедно отидовме во Охрид на камп

Задоволни родители и деца

Бидете дел од клубот на Robotics.mk

Бидете наш член, оставете ја Вашата е-маил адреса и очекувајте ги најновите случувања.


  СЛЕДЕТЕ НЀ НА FACEBOOK И INSTAGRAM


  Скопје, Р. Македонија
  +38977399999

  YOUNG ENGINEERS
  www.skopje.youngengineers.mk
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]

  ROBOTICS & INNOVATION ACADEMY
  [email protected]
  [email protected]
  [email protected]

  Оперативни партнери