Skip to content
Home » Uncategorized

Uncategorized

ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2023

за деца и млади од 7 до 12 години

РОБОТИКА • S.T.E.A.M • ПРОГРАМИРАЊЕ

во 4 термини, секој работен ден од 8:30 до 16:30

Нашите ученици ги вклучуваме во глобално признаените S.T.E.M програми на Young Engineers и ги запознаваме со методологијата на FIRST LEGO League, затоа што ние сме:

 • Единствена лиценца за S.T.E.M на Young Engineers,
 • Единствен сертифициран партнер на LEGO® Education и
 • Единствен регионален партнер на FIRST LEGO League натпревари за едукативна роботика, на територијата на нашата држава.

Нашиот тим е квалификуван и составен од дипломирани и магистрирани педагози, инженери, програмери и IT лица кои дополнително се сертифицирани од Young Engineers и Lego Education на глобално ниво, за правилно спроведување на методологијата и материјата која ја изучуваат Вашите деца, единствено кај нас а за територијата на нашата држава.

ЕКСКЛУЗИВНА МОЖНОСТ ЗА УЧЕСНИЦИТЕ НА ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2023

 • Изучување на роботика и програмски јазици, како и стекнување со богато знаење од техничките области.
 • Употреба на целосно опремена компјутерска лабораторија, работа со LEGO® специјализирани сетови и најразлични роботи.
 • Поттикнување на интерес и продлабочување на знаењето од областа на науката и инженерството, како и креирање на силна способност за математика и логично расудување.
 • Поттик и охрабрување да размислуваат пошироко, да идентификуваат и креативно да решаваат проблеми од реалниот свет а со фокус кон социјални, емоционални и комуникациски аспекти, да ги развиваат вештините за соработка, лидерство, истражување, критичкото размислување, експериментирање и активно да учествуваат во развој на иновативни откритија;
 • Уникатно и незаборавно искуство преку активности во училница и надвор од училница со вклучени сите потребни материјали, пијалоци, ужинки и 2 оброка секој ден;
 • Сертификат за учество и дел од глобална светска заедница.

ИЗБЕРИ ТЕРМИН И ПРИКЛУЧИ СЕ И ТИ!

Прв термин:

19 јуни – 23 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Втор термин:

26 јуни – 30 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Трет термин:

3 јули – 7 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Четврт термин:

10 јули – 14 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

ДОЗНАЈ ЈА ПРИЧИНАТА ЗОШТО НАШИТЕ УЧЕНИЦИ СТАНУВААТ СТУДЕНТИ ОД СВЕТСКА КЛАСА!

 • Застапени сме во повеќе од 50 земји во светот
 • Наставната програма е во согласност со New York State Education Department 
 • Добитници сме на признание од EU за совршени едукативни програми и придонес во развој на иновативно општество
 • Добитници на награда од Британско министерство за образование
 
 • Добитници на прва награда од Youth Business International
 • Добитници на Гинисов рекорд
 • Поддржани од iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“
 • Статистички докажани од Center for Cooperation and Advancement (CCA), MASHAV Training Center

Локација

Локација: ул. Стив Наумов бр.102 Б, Скопје (веднаш спроти Корчагин)

Телефон за контакт

077 399 999

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!