Skip to content
GA

СПЕЦИЈАЛНО ДИЗАЈНИРАНA STEM ПРОГРАМА НА e² YOUNG ENGINEERS

ЗА ПОСТАРИ ЛИЦА

Вредности и вештини:

⦿ Оддржување и подобрување на меморија
⦿ Оддржување и подобрување на физички и моторни способности
⦿ Оддржување и подобрување на интелектуално и уметничко изразување
⦿ Оддржување и подобрување на самодоверба и креативно размислување
⦿ Поттикнување позитивното расположение, чувството на припадност и задоволство
⦿ Поттикнување на комуникација
⦿ Оддржување на подвижност на тело
⦿ Поттикнување кон размислување и искажување на сопствени емоции

Краток преглед на  програмата:

Сите знаат што се LEGO® коцки и сите се сеќаваат на моментите кога си играле со нив. LEGO® коцките се присутни на пазарот од 1942 година, забавувајќи ги младите и како и оние што се чувствуваат млади со генерации наназад. Нема многу луѓе кои не го доживеале уживањето во играта со LEGO® и токму поради ова тие остануваат едни од најпопуларните коцки до ден денес.

Специјалните забавни активности на Young Engineers претставуваат одличен начин за поминување на слободното време за оние кои можеби имаат заборавено колку е всушност забавно работењето со LEGO® коцките. Секој учесник добива ункатен комплет на LEGO® коцки на Young Engineers а едукаторот дава насоки кон учесниците во процесот на градење на фасцинантен технички моторизиран модел со LEGO® коцките. Овие работилници помалку се однесуваат на теоретската примена а повеќе на физичката изградба на моделите.

Како што старееме, напорно се трудиме нашите моторни способности да функционираат толку добро колку што сакаме. Работењето со малите LEGO® делови помага да се одржат непроменети и фините и грубите моторни вештини кај постарите граѓани.

За програмата

Настава со физичко присуство (прочитај повеќе)

Eднаш неделно/по потреба

60 - 90 минути

Сертифицирани

наставници

ГАЛЕРИЈА

fizicka

Што е настава со физичко присуство?

Согласно моменталната состојба со Ковид-19 и протоколите за заштита на населението, за спроведување на програмата со физичко присуство, дополнително се договараме.


Скопје, Р. Македонија
+38977399999

YOUNG ENGINEERS
www.skopje.youngengineers.mk
[email protected]
[email protected]
[email protected]

ROBOTICS & INNOVATION ACADEMY
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Оперативни партнери