Skip to content

ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2024

за деца и млади од 6 до 11 години

РОБОТИКА • S.T.E.A.M • ПРОГРАМИРАЊЕ

во 4 термини, секој работен ден од 8:30 до 16:30

Нашите ученици – Вашите деца стануваат дел од глобално признаените STEM програми на Young Engineers и се стекнуваат со ексклузивно знаење за FIRST LEGO League, затоа што ние сме единствени на територијата на нашата држава за:

 • Интернационална STEM едукација на Young Engineers,
 • Сертифициран партнер на LEGO® Education,
 • Регионален партнер на FIRST LEGO League натпревари за едукативна роботика.
 • Нашиот тим е квалификуван и составен од дипломирани и магистрирани педагози, инженери, програмери и IT лица кои дополнително се сертифицирани од Young Engineers и Lego Education на глобално ниво, за правилно спроведување на методологијата и материјата која ја изучуваат Вашите деца.

ЕКСКЛУЗИВНА МОЖНОСТ ЗА УЧЕСНИЦИТЕ НА ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2023

 1. Учиме роботика, програмски јазици и стекнуваме богато знаење од STEM области.
 2. Користиме целосно опремена компјутерска лабораторија, работиме со LEGO® специјализирани сетови и најразлични роботи.
 3. Во зависност од годините и претходната подготвеност, поттикнуваме интерес и го продлабочуваме знаењето од областите на науката и инженерството, математика и логично расудување.
 4. Поттикнуваме критичко и креативно размислување во препознавање и решавање на проблеми.

5. Се усовршуваме за лидерство, работа во тим и градиме самодоверба преку експерименти и реални проекти.

  • Учиме, се забавувме и стекнуваме незаборавно искуство преку активности во училница и надвор од училница.
  • Сите потребни материјали за работа, пијалоци, оброци и ужинки се обезбедени од наша страна и за секој ден.
  • Вашето дете добива Сертификат како доказ за учество и станува дел од глобалната светска заедница на која припаѓаме ние.

ИЗБЕРИ ТЕРМИН И ПРИКЛУЧИ СЕ И ТИ!

Прв термин:

24 јуни – 28 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Втор термин:

1 јули – 5 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Трет термин:

15 јули – 19 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Четврт термин:

22 јули – 26 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

ДОЗНАЈ ЈА ПРИЧИНАТА ЗОШТО НАШИТЕ УЧЕНИЦИ СТАНУВААТ СТУДЕНТИ ОД СВЕТСКА КЛАСА!

 • Застапени сме во повеќе од 50 земји во светот
 • Наставната програма е во согласност со New York State Education Department 
 • Добитници сме на признание од EU за совршени едукативни програми и придонес во развој на иновативно општество
 • Добитници на награда од Британско министерство за образование
 
 • Добитници на прва награда од Youth Business International
 • Добитници на Гинисов рекорд
 • Поддржани од iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“
 • Статистички докажани од Center for Cooperation and Advancement (CCA), MASHAV Training Center

Локација

Локација: ул. Стив Наумов бр.102 Б, Скопје (веднаш спроти Корчагин)

ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ И ПРИЈАВУВAЊЕ

077 399 999


Скопје, Р. Македонија
+38977399999

YOUNG ENGINEERS
www.skopje.youngengineers.mk
[email protected]
[email protected]
[email protected]

ROBOTICS & INNOVATION ACADEMY
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Оперативни партнери