Skip to content

PROGRAMMING BUILDERS

ЗА ДЕЦА ОД 8 ДО 12 ГОДИНИ

Вредности и вештини:

⦿ Наука, Технологија, Инженерство, Уметност, Математика
⦿ Зајакнување на комуникациски вештини
⦿ Управување со време
⦿ Презентациски вештини
⦿ Вештини за донесување на одлуки
⦿ Вештини за решавање на проблеми
⦿ Креативност и иновација
⦿ Лидерство
⦿ Тимски дух
⦿ Размислување надвор од кутијата
⦿ Критичко размислување
⦿ Креативно размислување
⦿ Решавање на проблем
⦿ Учење базирано на проблеми
⦿ Учење базирано на проекти

Краток преглед на наставната програма:

Учениците креираат игри, анимации, мобилни апликации и веб страници а истовремено се стекнуваат со знаење за основните принципи на програмирањето, развиваат креативност и интерес кон анализа на предизвиците од аспект на решавање на проблеми.

Алгоритамското размислување наоѓа место и во секојдневниот живот, учејќи не да бидеме трпеливи и да не се откажуваме доколку најдеме грешка во процесот на решавање одреден предизвик, решавајќи го на што е можно поефикасен начин.
Учиме програмски јазици и креираме сопствени игри, правиме вистински проекти и ги јакнеме самодовебата, знаењето и вредноста како наши супер моќи.

За програмата

Прв семестар

14 недели

Втор семестар

16 недели

Eднаш неделно

60 - 75 минути

Квалификувани

наставници

2 модулa:

Вовед во програмирањe

Basic

Високо ниво на програмирање

Master

ГАЛЕРИЈА

hibrid-i

Што е виртуелна настава?

Се што е потребно е добра интернет конекција, компјутер и тивко место за работа.

Сите потребни програмски инсталации ги добивате од нас, се поврзуваме виртуелно и овозможуваме стекнување со ексклузивно знаење за:
⦿ Наука, Технологија, Инженерство и Математика (STEM)
⦿ Роботика
⦿ Програмирaње
⦿ Креирање на игри


Скопје, Р. Македонија
+38977399999

YOUNG ENGINEERS
www.skopje.youngengineers.mk
[email protected]
[email protected]
[email protected]

ROBOTICS & INNOVATION ACADEMY
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Оперативни партнери