Skip to content
C

СПЕЦИЈАЛНО ДИЗАЈНИРАНA STEM ПРОГРАМА НА e² YOUNG ENGINEERS

ЗА ДЕЦА И МЛАДИ

Вредности и вештини:

⦿ Роботика
⦿ Програмирање
⦿ Лидерството
⦿ Тимска работа
⦿ Размислување надвор од кутијата
⦿ Критичко размислување
⦿ Креативно размислување
⦿ Решавање на проблем
⦿ Учење базирано на проблеми
⦿ Учење базирано на проекти
⦿ Наука и инженерство

Краток преглед на  програмата:

LEGO® камп активностите претставуваат возбудливо искуство на едукација низ забава за учесниците од сите возрасти. Вашето дете го збогатува своето знаење преку континуирано учење во текот на летните и зимските распусти. Ние нудиме неколку вида на учество во нашите LEGO® кампови: LEGO® во нашиот камп и LEGO® во Вашиот камп.

За програмата

Сертифицирани

наставници

 4 модули:

Наука

Чоколаден свет

Суперхерои

Авантура

ПОСЕБНИ ЦЕЛИ И МЕТОДОЛОГИЈА НА YOUNG ENGINEERS:

Важноста на секој час се согледува во процесот на изградба на моторизирани модели со помош на LEGO® коцки коишто ја покажуваат темата на часот. Децата учат принципи на математика преку научни пресметки за нивната изградба и физика преку интуитивно учење а ги развиваат и своите способности за самостојно учење и ги подобруваат способностите за градење на модели. Основната цел на програмите е да се илустрираат инженерските принципи преку експерименти и демонстрирање, да ги направат децата да станат паметни и креативни генијалци кои ќе ги претставуваат следните генерации на иноватори, научници и програмери. Веруваме дека најефикасниот начин е доколку направиме учењето да биде забавно и возбудливо a возможно само преку добро испланиран и практичен образовен систем кој вклучува комбинација од учење и забава, преку употреба на  Спирално учење и Учење засновано на решавање проблеми (PBL).

Врз основа на методот на спирално учење, нашите програми им овозможуваат на децата да ги учат основните принципи и термини, истовремено среќавајќи се со нови контексти, се подлабоко и подетално со секој нареден чекор, преку:
⦿ Учење засновано на решавање проблем (Problem based learning – PBL),
⦿ Учење засновано на производ (Product based learning).
⦿ Учење преку проект (Project based learning).

ГАЛЕРИЈА

Што е хибридна настава?

?


Скопје, Р. Македонија
+38977399999

YOUNG ENGINEERS
www.skopje.youngengineers.mk
[email protected]
[email protected]
[email protected]

ROBOTICS & INNOVATION ACADEMY
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Оперативни партнери