Skip to content

ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2022

за деца и млади од 7 до 18 години

STEM, SOFTWARE ENGINEERING & ROBOTICS, CODING, INNOVATION

Почеток: 20 ЈУНИ

За Вашето дете изберете го најдобриот начин паметно да го помине месецот Јуни од летниот распуст, да се стекне со знаење, способности и вештини со помош на интердисциплинарно изучување на STEM едукација преку интернационалните програми на Young Engineers, поддржани од HARVARD Graduate School of Education и iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“, наградени од Британско министерство за образование.

Наставниот кадар е квалификуван и составен од дипломирани и магистрирани педагози, инженери, програмери и IT лица кои дополнително се сертифицирани од Young Engineers и Lego Education на глобално ниво, за правилно спроведување на методологијата и материјата која ја изучуваат

Вашите деца, единствено кај нас а за територијата на нашата држава преку:

  • лиценца за STEM на Young Engineers,
  • сертифициран партнер на LEGO® Education и
  • регионален партнер на FIRST LEGO League натпревар за едукативна роботика.

1. 2. Програма за ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2022
за деца и млади од 7 до 11 години
со ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО:

⦁ Програмирање, роботика и дигитална писменост
⦁ Наука, Технологија, Инженерство, Уметност, Математика (S.T.E.A.M)
⦁ Основни човечки вредности преку начинот на дејствување на суперхероите
⦁ Лидерство, соработка и авантура
⦁ Креативно, критичко и иновативно размислување * максимален развој и користење на телент

Прв термин:

20 јуни – 24 јуни

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Втор термин:

27 јуни – 1 јули

секој работен ден од 8:30 до 16:30

Вашето дете добива:
⦁ потребни материјали,
⦁ пијалоци, ужинки и оброк,
⦁ учество и незаборавно доживување
⦁ сертификат

Наставен кадар
Сертифицирани и квалификувани наставници

Локација
“Истарска“ бр.33 (веднаш позади Олимписки базен во Скопје)

3.4.5. Програма за ЛЕТНО УЧИЛИШТЕ 2022
за деца и млади од 10 до 18 години
за ДАЛЕЧИНСКО ИЗУЧУВАЊЕ:

⦁ Програмирање, роботика и дигитална писменост
⦁ Наука, Технологија, Инженерство, Уметност, Математика (S.T.E.A.M)
⦁ Основни човечки вредности преку начинот на дејствување на суперхероите
⦁ Лидерство, соработка и авантура
⦁ Креативно, критичко и иновативно размислување * максимален развој и користење на телент

Термин:

20 јуни – 1 јули

понеделник – среда – петок од 8:30 до 16:30

Вашето дете добива:
⦁ потребни материјали,
⦁ учество и незаборавно доживување
⦁ сертификат

Наставен кадар
Сертифицирани и квалификувани наставници

3. Програма: ANIMATION BUILDERS & GRAPHIC BUILDERS
(за деца од 10 години и нагоре)

4. Програма:  Основи на PYTHON програмски јазик, (за деца и млади од 11 до 16 години)

5. Програма: Основи на C++ програмски јазик
 (за деца од 11 до 18 години)